Nákupní košík
je prázdný

JOJOBOVÝ OLEJ

Kód výrobku: F0090

Má regenerační účinky, stabilizuje vlhkost v pokožce a chlupu.


Název Obj. kód Běžná cena Vaše cena
JOJOBOVÝ OLEJ 100ml F0090e -,-- Kč 416,66 Kč
-
+

Cena:

Sdílejte produkt s přáteli:

POPIS PRODUKTU:

Fyzikální vlastnosti:

tekutý vosk zlatožluté barvy, téměř bez vůně.
Bod tuhnutí: cca +12 °C
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,864 g/cm3.


Základní obsahové složky:

vosky z dlouho-řetězcových (18-22) mastných kyselin a alkoholů, mastné kyseliny, a to především gadolejová (C20:1) cca 70%, eruková (C22:1) cca 15% a olejová (C18:1) cca 12%, vitamíny, lecitin.


Vlastnosti:

Vzhledem k chemickému složení se nejedná o olej ale vosk. I přes nenasycené vazby v molekulách nežlukne, a je za pokojové teploty tekutý. Čistý jojobový vosk vykazuje přírodní UV faktor 4, má regenerační účinky, stabilizuje vlhkost v pokožce.


Použití:

Vhodný pro jakýkoli typ pokožky, zejména pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Dobře se roztírá a nezanechává na pokožce lesk, ale naopak hedvábný mat. Doporučuje se jako exkluzivní složka masážních, regeneračních a opalovacích přípravků. Kůže je při masáži velice poddajná, tento vosk má výbornou skluznost. Svalstvo zůstává vláčné a elastické. Vhodný také jako základ pro vlasové zábaly.


Poznámka:

Standardně používané označení jojobový olej, které je dáno jeho tekutostí, je chemicky nepřesné, neboť vzhledem k chemickému složení se jedná o tekutý vosk /Simmondsia chinensis Seed Cera/

 

INCI:

Simmondsia chinensis Seed Oil

 

Informační leták zde

Výrobce neručí za případné škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním